Nr. katalogowy: R103
Producent: RHONDA ALLISON
Lekki krem intensywnie nawilżający o doskonale wchłaniającej się konsystencji, idealny pod makijaż. Przeznaczony dla większości typów skór, a w szczególności do skóry dojrzałej, która wymaga napięcia i ujędrnienia. Składniki aktywne zwiększają nawilżenie i stymulują odbudowę kolagenu. Sprawiają, że skóra staje się bardziej elastyczna, wygładzona i napięta.
Dla kogo?
Korzyści
Składniki aktywne:
Ekstrakt z Aloesu - ma właściwości kojące, uzdrawiające, przeciwzapalne
Zaawansowany kompleks nawilżający – opatentowana biotechnologia polimerowa o dużej masie molekularnej skupiająca w sobie duże pokłady wody. Powoduje stopniowe uwalnianie wody w głąb skóry nawilżając ją przez długi czas.
Kwas hiauronowy - zapenia długotrwałe nawilżenie skóy
Palmitoyl-Oligopeptide – aminokwasy, białka tworzące struktury kolagenowe
Palmitoyl-Pentapeptide – aminokwasy tworzące białka – regeneracja skóry
Glycosaminoglycans – Polisacharydy blokujące enzymy uszkadzające włókna kolagenowe. Poprawiają elastyczność i nawilżenie
Kwas mlekowy - zatrzymuje wodę w naskórku
Ekstrakt z zielonej herbaty- działa antyoksydacyjnie
Stosowanie:
Na oczyszczoną skórę nałożyć krem na twarz i szyję. Można stosować na dzień i na noc.
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Advanced Moisture Complex (Glycerin – Sodium PCA –Urea – L-Sodium Hyaluronate – Polyquaternium-51), Butylene Glycol, Carbomer, Polysorbate 20, Palmitoyl-Oligopeptide, Palmitoyl-Pentapeptide, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclomethicone, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Squalane, Ceteareth 20, L-Lactic Acid, Glycosaminoglycans, Hyaluronic Acid, Biosaccharide Gum Bio-1, Sodium Hydroxide, Echinacea Angustifolia Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, L-Retinyl Palmitate, D-Tocopheryl Acetate, L-Ascorbic Acid, Cholecalciferol, Citrus Grandis (Grapefruit) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Allantoin, Panthenol, Dimethicone, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Sorbic Acid